Faptă bună: slăbiciune sau tărie?

Bună,

Știai că pe 17 februarie a fost Ziua Faptelor Aleatorii de Bunătate (Random Acts of Kindness Day), sărbătorită mai ales în Statele Unite, dar și în alte țări din lume?

Un sceptic ar putea spune: ce mai inventează și „ăștia”?

Cine sunt „ăștia” nu este clar în mintea acelor sceptici. În cazul de față, se crede că această zi a fost popularizată într-o măsură semnificativă de fundația Random Acts of Kindness Day, care încurajează oamenii să practice bunătatea în moduri aleatorii și neașteptate.

Personal, îi admir pe acești oameni cu viziune, care se uită dincolo de cotidian și văd o lume mai bună, unde fiecare dintre noi suntem dispuși să ajutăm pe cineva pe care nu-l cunoaștem, să oferim un compliment, să zâmbim persoanelor pe care le întâlnim.

Haideți să fim cinstiți cu noi. Trăim într-o lume cinică unde bunătatea este considerată o slăbiciune, unde fiecare încearcă să se ridice deasupra mulțimii pentru bani și faimă, unde actele de bunătate sunt făcute numai pentru interes, pentru un câștig ulterior. Mai sunt și excepții, desigur, dar majoritatea tinde spre acest comportament.

Eu consider că bunătatea este o putere extraordinară și ne este 100% la îndemână. Nu este o slăbiciune să fii bun, să ajuți pe cineva străin, să zâmbești, ci arată o adevărată tărie de caracter. Arată că ești sigur pe tine și nu cazi pradă vanității și ignoranței.

Cum spuneam, îi admir pe cei care vin cu o asemenea inițiativă, vizionari pentru o lume mai bună.

Aș merge însă mai departe și aș întreba:

De ce o zi?

De ce nu în fiecare zi?

De ce să nu sărbătorim această zi 365 zile pe an?

Tu ce zici?

Claudiu

Visited 3 times, 1 visit(s) today

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *