Te simți conectat!

Bună,

Ascultam zilele trecute un podcast, al unui foarte cunoscut om de știință, doctor psihiatru și pasionat de fizica cuantică, care spunea despre noi, românii, că suntem oameni cu sânge mai cald, mai generoși, mai primitori și că în străinătate nu este așa. Contextul podcast-lui era importanța gândului bun, încărcat de energie pozitivă și al relațiilor sociale, cu impact benefic asupra noastră și asupra celor din jurul nostru.

Asta m-a dus cu gândul la anii petrecuți de mine în străinătate și cum m-am simțit trăind în mijlocul unor culturi foarte diferite. Mulți dintre voi știu că am lucrat peste 15 ani în China, Danemarca și Filipine, și am experimentat direct cultura, obiceiurile, oamenii. Cred că nu trebuie să vă spun cât de mare este diferența între a trăi în mijlocul unei culturi chineze față de cea daneză sau filipineză.

Îmi rămâne viu în memorie experiența din ultimii ani din Filipine, înainte să mă întorc în România. Oameni calzi, primitori, plini de zâmbet și de viață, în multe privințe foarte similari cu românii. La fel de săritori și bucuroși de oaspeți, filipinezii te acceptă în cercul lor de prieteni, în familia lor și este foarte ușor să te simți acasă.

Totuși, deși eram înconjurat de prieteni și de imediata mea familie, simțeam că locul meu nu era acolo și adesea mă simțeam foarte singur. Era ca și cum câmpul meu energetic era rupt de câmpul mamă, iar când m-am întors acasă parcă m-am conectat din nou la acel câmp și mă simțeam din nou un întreg.

Multă lume m-a întrebat de ce m-am întors. Sincer, nu pot să dau un răspuns rațional, ci unul emoțional și subiectiv. Pur și simplu am simțit nevoia să mă întorc acasă. Poate este un adevăr când se spune că pământul pe care te naști are o energie specifică și trebuie să te întorci regulat la locul nașterii pentru a te încărca de acea energie.

Dar cred că este mai mult decât atât. Sunt de părere că nu este numai energia pământului, ci mai ales cea a oamenilor din jurul tău. Familia care te-a crescut, prietenii cu care ai copilărit, cunoștințele, sunt parte din acest câmp energetic cu care te conectezi și pe care îl numești acasă. Aici, câmpul meu personal vibrează în sincron cu câmpul energetic din jurul meu, cu câmpul mamă, și îmi este benefic.

De unde știu asta?

Desigur, nu am suport științific să dovedesc afirmațiile de mai sus, dar putem trage câteva concluzii logice.

Gândiți-vă numai la influența lunii asupra mareelor. Luna, la peste 370.000 de kilometri de pământ, mișcă un întreg ocean planetar. Atunci, vă întreb, ce efect are asupra noastră, a oamenilor? Dar, și mai important, ce efect are asupra noastră pământul, care nu se află la 370.000 de kilometri de noi, ci îl atingem cu picioarele și mâinile noastre? Există clar o conexiune, pe care nu o percepem obiectiv, dar ea este foarte prezentă și este extrem de puternică.

De ce vă spun toate astea?

Vreau să conștientizăm că suntem energie și câmpul nostru energetic se întrepătrunde cu cel al pământului și ne influențează starea de sănătate. Faptul că eu am simțit o conexiune cu locul de naștere poate nu este foarte relevant, dar mi-a deschis ochii la cât de importantă este relația noastră cu pământul, cu acest câmp energetic, combinația dintre natură și oameni.

Așadar, recomand:

1/ Fii cât mai conectat cu natura prin orice mijloace. Stai mult timp în aer liber, meditează, bucură-te de natură.

2/ Gândește pozitiv, chiar și în situații de conflict. Le vei gestiona mult mai ușor și vei limita stresul. Vibrația gândului tău pozitiv va fi pe placul naturii (există experimente multiple pe această temă)

3/ Fii conștient că legăturile sociale reprezintă cea mai importantă componentă pentru o viață împlinită (conform studiului efectuat de Harvard). Câmpul tău energetic se va completa optim cu cei apropiați ție și va avea efecte benefice asupra organismului tău.

Fii contactat!

Claudiu

Visited 5 times, 1 visit(s) today

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *