O zi fără plângeri (partea I)

Se poate, oare, să ai o zi fără plângeri? Fără să arunci o vorbă la nervi către cel care tocmai ți-a intrat în față la coadă, fără să te gândești ce i-ai face vecinului pentru că muzica lui nu te-a lăsat să dormi tocmai în ziua ta liberă sau fără să-ți cerți copilul pentru că nu și-a pus lucrurile în ordine?

Ce fantastic ar fi!

Este greu de imaginat, dar o voce naivă din mine îmi spune că este posibil.

Nu vreau să intru în detalii despre ce impact are asupra organismului un gând negativ sau o plângere. Știm foarte bine că atunci când suntem nervoși, chiar și pentru câteva minute, datorită complexului de neurotransmițători pe care creierul nostru îi gestionează, imunitatea corpului nostru scade pentru o perioadă de minim 5-6 ore, până ajunge din nou la acea stare de homeostazie. Bineînțeles, asta dacă nu ne supărăm din nou în cursul celor 5-6 ore, pentru că, astfel, o luăm de la capăt.

Suntem principalii responsabili pentru faptul că lăsăm organismul nostru lipsit de apărare împotriva bolilor.

Aceste lucruri sunt bine cunoscute și nu vreau să le repet. Vreau, însă, să ofer o interpretare din domeniul fizicii cuantice, care își dezvăluie tainele într-un ritm accelerat, împreună cu o perspectivă ezoterică.

Conform principiului inseparabilității cuantice, două sau mai multe particule devin conectate într-un mod atât de profund încât starea uneia dintre ele influențează instantaneu starea celeilalte, indiferent de distanța dintre ele. Acest fenomen a fost descris de Einstein, Podolsky și Rosen în paradoxul EPR, iar mai târziu a fost confirmat experimental.

Știm deja de mai bine de 100 de ani că particulele elementare se comportă atât ca particule, cât și ca undă. Mai mult, conform teoriei supercorzilor, ele sunt niște minuscule filamente, corzi vibraționale care dau naștere diferitelor particule elementare, în funcție de modul în care vibrează.

Mergând mai departe cu argumentul, orice gând generează o serie de impulsuri electrice și chimice. Aceste impulsuri generează unde cerebrale, care sunt tipare de activitate electrică măsurabile prin electroencefalografie (EEG). Ca urmare, gândurile, aceste unde, care la rândul lor sunt formate tot din acele minuscule corzi vibraționale, se propagă și interacționează cu alte gânduri, iar la nivel micro se pot supune acelui principiu de inseparabilitate cuantică.

În ezoterism, gândurile sunt considerate forme de energie care poartă intenția și vibrația emitentului. Când emiți un gând negativ către o altă persoană, acesta călătorește prin câmpurile energetice și poate influența atât emitentul, cât și destinatarul. Gândurile negative sunt de obicei încărcate cu emoții joase, precum frica, furia sau resentimentul, iar când ajung la destinatar, acesta poate reacționa inconștient la energia primită.

Dacă persoana țintită rezonează cu energia negativă (prin propriile emoții sau vulnerabilități), gândul se poate amplifica și se întoarce către emitent, încărcat de emoția celeilalte persoane. Astfel, nu doar că gândul inițial revine, dar el se întoarce mult mai puternic, ca un bumerang energetic. Aceasta poate aduce un impact emoțional și energetic mai mare asupra emitentului, creând o buclă de negativitate.

Una dintre concluziile logice ar fi că gândul nostru, atunci când este îndreptat către o persoană, se comportă ca particulele care se află într-o stare de inseparabilitate cuantică. El se modifică instantaneu atunci când atinge receptorul și se întoarce către emitent ca un bumerang energetic.

Ne pune pe gânduri, nu-i așa?

Ce ne facem?

Will Bowen, un autor american, vorbitor motivațional și pastor, a devenit cunoscut la nivel global pentru inițiativa sa „A Complaint Free World” (O Lume Fără Plângeri). Bowen a lansat această mișcare în 2006, în Kansas City, Missouri, în calitatea sa de pastor la Christ Church Unity, o biserică din cadrul mișcării Unity, o tradiție spirituală ce promovează o abordare pozitivă a vieții și a religiei.

Mișcarea sa a fost simplă, dar foarte eficientă: le-a cerut enoriașilor să poarte o brățară mov și să o mute de pe un braț pe celălalt de fiecare dată când se plângeau, criticau sau se implicau în bârfe. Scopul era să treacă 21 de zile consecutive fără să se plângă, un proces care să-i ajute pe oameni să devină mai conștienți de obiceiurile lor de a se plânge și, în final, să își schimbe gândirea.

Cartea sa „A Complaint Free World” a devenit un bestseller internațional, iar mișcarea a atras milioane de adepți din întreaga lume, schimbând modul în care oamenii abordează provocările zilnice.

Abordarea lui Bowen mi s-a părut o idee genială.

Prin urmare, te invit la o provocare. Nu te îngrijora, nu îți cer să nu te plângi pentru 21 de zile, ci numai pentru o zi.

O zi întreagă te vei comporta liber(ă) de orice plângeri, liber(ă) de orice emoție negativă.

Ar fi posibil? Te angajezi?

Înainte de asta, însă, este nevoie de pregătire. Îți spun sincer, nu este ușor, dar realizabil.

Stai aproape și îți voi dezvălui în newsletter-ul următor cum te poți pregăti și cum poți pune în practică provocarea unei zile fără plângeri.

În același timp, îți voi dezvălui regulile pentru cei care se înscriu la provocare.

Revin săptămâna viitoare.

O zi fără plângeri!

Claudiu

Visited 8 times, 1 visit(s) today

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *