Corporația TU

Bună, 


Poate ai auzit de cartea lui Simon Sinek, Start with Why, unde autorul explică, prin exemple și cercetări, faptul că a-ți cunoaște DE CE-ul este unul dintre elementele motivaționale cheie în viață.

Cartea se concentrează pe lideri care conduc cu o misiune clară, un DE CE clar, și asta face ca întreaga organizație să prospere și angajaților să le pese cu adevărat de compania pentru care lucrează.

Imaginează-ți, pentru o clipă, că fiecare dintre noi suntem CEO-ul corpului nostru, cu peste 37 de trilioane de angajați, celule noastre (da, trilioane!), care lucrează necontenit pentru ca noi să funcționăm optim.

Oare merită să-i dai un scop acestei superbe „corporații”? Un DE CE?

Cine poate conduce corporația mai bine decât tine? Mă rog, numai tu ești la cârmă, nimeni altcineva.

Dacă tu ai un DE CE clar în minte, atunci toată organizația, corpul tău, va lucra pentru acel DE CE, va avea un scop clar, îi va păsa de slujba pe care o are de făcut 24 de ore din 24, îi va păsa de timpul liber pe care-l ai, atât de valoros și pe care, de cele multe ori, îl irosești pe activități fără semnificație.

În prima mea cartea de dezvoltare personală, Codul Secret al Succesului – Codul JeDI, am arătat importanța definirii misiunii în viață și a reperelor intermediare și am detaliat cele 12 principii care te ajută să devii un om împlinit. Nu o să revin la argumentația din carte, ci vreau numai să subliniez că stă în puterea ta să conduci această superbă corporație după bunul tău plac.

Ești CEO-ul absolut al corporației numită TU. Ești ales pe viață, cu drepturi depline. Ai puteri asupra ta cum nimeni altcineva nu are.

Dar, ai și o mare responsabilitate: să ai grijă de corporație. Corpul tău, în vasta lui complexitate, are nevoie de foarte puțin pentru a funcționa optim: apă, odihnă, hrană variată, sport și, nu în ultimul rând, o atitudine pozitivă. Dacă la asta se adaugă un DE CE, atunci combinația este miraculoasă.

Ia-ți în serios acel rol de CEO al corporației TU și ai grijă de ea, dă-i o semnificație, un scop, un DE CE.

Mult succes!

Claudiu

Visited 6 times, 1 visit(s) today

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *