Tenacitatea, ingredient către succes

Bună,

Am fost întrebat acum câțiva ani într-un interviu care este ingredientul de bază pentru succes.

Desigur, sunt foarte multe ingrediente care contribuie la succes, fie în carieră, fie în viața personală. A fost nevoie, însă, să aleg unul singur. După ceva gândire și introspecție, cel mai potrivit cuvânt pe care l-am găsit, care descrie cel mai bine mentalitatea unei persoane de succes, este: Tenacitatea.

Trăim într-o epocă caracterizată de căutarea satisfacției imediate. De la cumpărături cu un singur clic până la streaming la cerere, ideea de a aștepta sau de a lucra asiduu pentru ceva, pentru un obiectiv importat, pare că a devenit străină pentru mulți.

Viața noastră a devenit din ce în ce mai animată, răbdarea noastră s-a redus substanțial, dorim informația disponibilă acum! Studiile arată că 40% dintre utilizatori părăsesc o pagină de internet dacă aceasta nu se încarcă în maximum 3 secunde. Iar 74% dintre utilizatori renunță la încărcare după 5 secunde. 3-5 secunde! Este fascinant cât de mult ne-am schimbat comportamentul în numai un deceniu.

Psihologul Angela Duckworth descrie tenacitatea ca „perseverența și pasiunea pentru obiective pe termen lung„. Este dorința neîntreruptă de a continua în ciuda provocărilor, eșecurilor și obstacolelor.

Mă întreb:

1. Oare ne-a dispărut acea mentalitate de a reuși pe termen lung?

2. Ni s-a atenuat oare tenacitatea?

Optimismul meu cronic, mă face să spun că nu.

Desigur, ritmul este mult mai rapid, mai ales în afaceri. Inteligența artificială face ca rezultatele să apară în 6 luni sau un an, față de trecut când vedeai rezultatele după 5, 10, sau mult mai mulți ani.

Totuși, deși ne-am schimbat foarte mult comportamentul și ne așteptăm la rezultate mai rapide, reușita noastră în carieră sau în viața personală ne va cere același ingredient. Ingredientul de bază rămâne tenacitatea, dorința de a reuși în ciuda obstacolelor pe care le întâmpinăm.

Nu te lăsa amăgit de articole din media care te îmbie la un succes miraculos, imediat și fără efort. Este, foarte probabil, o himeră și te va distrage de la adevărata cale spre succes.

Fii tenace în ceea ce faci și vei reuși!

Claudiu

Visited 5 times, 1 visit(s) today

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *